Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Enabling all relations with objects in admin tab

Gepland

Opmerkingen

3 opmerkingen

 • Kim van Rooijen

  Thanks for your wish Emiel. I translated your wish:

  ''Enabling all relations with objects by default should be a possibility. Now 127 relations must be allowed and added manually for the application component object alone.''

  I am curious to find out what other BD users think of this wish. Please let us know in the comments or vote! 

  0
 • Kim van Rooijen

  We have added this wish to our wishlist. I cannot give any time-specific details. But I will update this post when I have more information to share. 

  0
 • Maarten Stegmann

  Niet helemaal zeker of dit is wat ik ook wil; maar ik vermoed van wel. Dus een uitleg van mijn wens, beter mijn eis: als ik een nieuwe objectsoort definieer vanuit de beheermodule, dan selecteer ik een ArchiMate objecttype als uitgangspunt en dus type voor de nieuwe soort die ik maak. Je drukt OKE en dan is je nieuwe soort er. Echter is die geheel kaal; er zijn dus GEEN relaties toegestaan naar wat dan ook. Dit een zeer VREEMDE gedachte. ArchiMate heeft binnen de definitie van een objectsoort tevens bij die objectsoort een set van standaard relaties naar andere objecten! Waarom worden die dus niet meegenomen bij het maken van een nieuwe objectsoort gebaseerd op dat type.

  Als alternatief zou het nog BETER zijn indien het ietsje anders werkt: als ik bijvoorbeeld een nieuwe objectsoort baseer op "Applicatie-component" dan heb ik binnen mijn modellering daar al wijzigingen gedaan van de relaties die ik toesta: neem die over bij de nieuw te maken objectsoort, want dan zijn die gelijk in lijn met elkaar. Kan ik ze daarna met de hand nog wat aanpassen als dat gewenst is. Het is geen pretje al die toegestane relaties met de hand te moeten definieren!

  Nog extra BETER: bij het maken van nieuwe objectsoort mij via een keuzevinkje vragen (1) toegestane relaties overnemen van bestaande objectsoort binnen mijn modellering, of, (2) toegestane relaties overnemen uit de ArchiMate basis template (dus als voorgeschreven door ArchiMate). Kijk, dan gaat BD lijken op een zeer goed doordacht gereedschap.

  Hoop dat dit snel wordt gerealiseerd!

  1

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.